• +31 6 24226977
  • martine@foto-lief.nl

Newbornfotografie

De kleinste handjes en voetjes

Newbornfotograaf Barendrecht FOTOlief Niets is puurder dan een newborn en ik vind het prachtig om dat vast te leggen. Bij newbornfotografie komt best veel kijken. Daarom heb ik een workshop gevolgd bij newbornfotografe Brenda Olie.

Bij je thuis
Thuis foto’s laten maken is natuurlijk het fijnste. Bij newbornfotografie zet ik de pop-up studio bij jullie thuis op, zodat jullie de deur niet uit hoeven. Het enige wat ik nodig heb is een ruimte van ongeveer 2,5×2,5 meter in de buurt van een raam zonder direct zonlicht. Ik maak namelijk foto’s bij daglicht. Heb je thuis geen ruimte voor de pop-up studio, dan kun je altijd bij FOTOlief langs komen. Ook een newborn lifestyleshoot is mogelijk.

Soorten newbornshoots
Ik hou van pure newbornfotografie, dus gewoon liggend op rug, zij of buik en met oog voor details als handjes en voetjes. Ik gebruik hierbij vooral props in lichte en natuurlijke kleurtinten, zie de foto’s in het portfolio. Ook maak ik gebruik van een witte of zwarte achtergrond om foto’s met broertjes of zusjes of van jullie als gezinnetje te maken.

Hou je niet van geposeerde newbornfotografie? Dan is een newborn lifestyleshoot, waarbij ik alle bijzondere kraammomenten vastleg (badje, aankleden, voeding, knuffelen, slapen, etc.), een mooi alternatief! Meer informatie over lifestylefotografie vind je hier. Een combinatie kan natuurlijk ook!

De beste periode
Het liefst fotografeer ik newborns in de tweede of uiterlijk derde week na de geboorte, omdat ze dan nog lekker veel slapen en gemakkelijk te poseren zijn. Een newbornshoot is mogelijk tot de leeftijd van vier weken, maar houd er rekening mee dat de kans op een rustig slapende newborn kleiner wordt naarmate je langer wacht.

Voorbereiding
Zorg dat de temperatuur aangenaam is in de kamer waar ik ga fotograferen, het liefst rond de 25 graden. De kachel kun je het best ongeveer een uur van tevoren al hoger zetten. Verder is het handig als je kindje net zijn buikje vol heeft als ik kom en met alleen losjes een luier om en sokjes aan gewikkeld is in een warme doek.

En verder
Tijdens de fotoshoot neem ik rustig de tijd om verschillende settings te creëren. Ik ben gemiddeld zo’n anderhalf tot twee uur bezig. Binnen een week na de fotoshoot ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via een downloadlink. Fotoproducten kun je in hoge kwaliteit bestellen via FOTOlief. Dan heb je altijd een tastbare herinnering!

Prijzen
Portfolio

FOTOlief: pure en spontane fotografie van alles wat met liefde en familie te maken heeft!