• +31 6 24226977
 • martine@foto-lief.nl

Nieuws

Newbornshoot newbornfotografie newbornfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Nieuw: het baby’s eerste jaarpakket

Martine No Comments

Het eerste jaar van je baby in drie fotoshoots en een luxe fotoalbum

Regelmatig zie ik ouders na een newbornshoot van hun baby terugkomen voor een 6-maandenshoot en een cakesmash fotoshoot. Daardoor kwam ik op het idee om een jaarpakket samen te stellen, waarbij je een leuke korting ontvangt.

In het baby’s eerste jaarpakket zitten maar liefst drie fotoshoots én een luxe fotoalbum. Het jaarpakket heeft diverse voordelen:

 • Je bent verzekerd van een plekje voor drie fotoshoots, namelijk vlak na de geboorte, rond 6 maanden en voor de eerste verjaardag van je kindje.
 • Je ontvangt een leuke combinatiekorting van wel € 50,- omdat je drie fotoshoots tegelijk boekt.
 • De foto’s van de fotoshoots ontvang je niet alleen digitaal in hoge resolutie, maar ook in een luxe fotoalbum. Een prachtige tastbare herinnering aan het eerste jaar van je kindje.

Wat is bij het jaarpakket inbegrepen?

 • Een newbornshoot met 15 digitale foto’s naar keuze. Je kunt kiezen voor een geposeerde newbornshoot in de studio in Barendrecht of een lifestyle newbornshoot bij je thuis.
 • Een 6-maandenshoot in de studio met 10 digitale foto’s naar keuze.
 • Een cakesmash fotoshoot in de studio met ongeveer 15-20 digitale foto’s. De cakesmash is inclusief taartje en gebruik van feestelijke versiering en bijpassende kleding.
 • Bij de newbornshoot en de 6-maandenshoot is het ook mogelijk om foto’s met het gezin en/of oudere broers/zussen te maken.
 • Een luxe fotoalbum van 30×20 cm vormgegeven in de stijl van FOTOlief.

De prijs van het baby’s eerste jaarpakket is € 499,-. Je betaalt dit bedrag in één keer, maar mocht er nou iets gebeuren waardoor een van de drie fotoshoots niet door kan gaan, dan ontvang je uiteraard een gedeelte van het bedrag terug.

Heb je interesse in het jaarpakket? Neem dan contact op via martine@foto-lief.nl.

Een mooi voorbeeld zie je in onderstaand filmpje.

Jaaroverzicht 2020

Martine No Comments

2020 was een raar jaar. Ten eerste dankzij het coronavirus en alle maatregelen daaromheen. Ten tweede omdat wij ons gezin uitbreidden met een puppy en ik ruim de tijd heb genomen om ons nieuwe gezinslid op te voeden. Daardoor heb ik minder fotoshoots gedaan dan in voorgaande jaren. Toch heb ik 85 keer herinneringen mogen vastleggen voor heel veel mooie gezinnen. Een overzicht:

 • newbornshoots (incl. lifestyle): 26
 • cakesmash fotoshoots: 26
 • gezinsfotoshoots (incl. lifestyle): 14
 • zwangerschapsshoots (incl. lifestyle): 8
 • baby- en kindershoots: 5
 • familieshoots: 3
 • generatieshoots: 2
 • Earlybirds: 1

Heel erg bedankt voor jullie vertrouwen in FOTOlief in deze gekke tijden. Hopelijk wordt 2021 een normaler jaar!

foto op hexagon

Review foto op hexagon

Martine No Comments

Dit is alweer de derde review voor fotocadeau.nl. Na eerst een foto op hout en een wereldkaart getest te hebben, werd ik nu benaderd voor iets nieuws. Je hebt ze vast al ergens gezien. De ‘honingraat’-foto’s voor aan de muur: een zogenoemde foto op hexagon. Superleuk om te ontvangen en testen natuurlijk!

Bestellen
Het plaatsen van de bestelling ging helaas niet zonder slag of stoot. Ik werk met Apple en op de een of andere manier lukte het niet om de foto’s te uploaden in het online bestelprogramma. Bestellen moest via een omweg, maar is uiteindelijk wel gelukt. Ik hoop dat het probleem inmiddels verholpen is, voor het geval je als Apple-gebruiker ook een bestelling wilt plaatsen. Bestel je vanaf een niet-Apple apparaat, dan zou het gewoon moeten lukken.

Opties
De hexagons zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en aantallen. Ik mocht negen hexagons van 17×15 cm testen. Het formaat viel kleiner uit dan ik gedacht had. Ik heb dus een kleiner muurtje uitgezocht om ze op te hangen, want boven de bank zouden ze nog kleiner uitvallen dan de canvas die we daar nu hebben hangen.

Levering
De foto’s op hexagon werden binnen vier dagen thuisbezorgd, samen met plakstrips (in negen aparte plastic zakjes), een speciale tool om de juiste onderlinge afstand te bepalen en een duidelijke handleiding (ook negen keer). Kleine tip aan de leverancier: doe de plakstrips in één zakje en stuur maar één handleiding mee, dat scheelt weer plastic en papier en dus ook afval.

Kwaliteit en prijs
Na het openmaken van het pakket vond ik de foto’s in eerste instantie niet zo scherp en kleurgetrouw afgedrukt als ik verwacht had. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dit niet meer opvalt als ze eenmaal aan de muur hangen, omdat je er dan vanaf een afstandje naar kijkt. Daarnaast zal je waarschijnlijk meer details zien als je een groter formaat bestelt. De prijs (€ 125,55 voor negen hexagons van 17×15 cm) vind ik aan de hoge kant. Wil je een echte blikvanger aan een grote muur dan ben je al snel 100 tot 200 euro meer kwijt.

Gebruiksgemak
De hexagons bevestig je eenvoudig met plakstrips aan de muur. Bij juist gebruik van de plakstrips verwissel je ze ook nog eens gemakkelijk van plek. Wil je de foto’s helemaal ergens anders ophangen, dan trek je de plakstrips zonder de muur te beschadigen zo weer los.

Kortom
Wil je graag iets bijzonders met je foto’s doen? Wil je graag meerdere foto’s ophangen? De mogelijkheid hebben om uit te breiden of te veranderen? Dan zijn foto’s op hexagon een leuk idee. En als je dan op een leuke actie wacht (want die hebben ze bij fotocadeau.nl regelmatig), dan betaal je er ook nog eens een leuke prijs voor. Wil jou nou iets totaal anders? Kijk dan ook eens voor een foto op tegel.

review FOTOlief Saal Professional Line

Review Saal Digital Professional Line

Martine No Comments

April 2020 – Voor de tweede keer mocht ik voor Saal Digital Nederland een fotoalbum testen. Deze keer een album uit de Professional Line. Kwaliteit zoals ik gewend ben van Saal Digital, maar dan met een extra luxe uitstraling.

Het fotoboek
Binnen de Professional Line zijn er diverse aantrekkelijke omslagen mogelijk, zoals lederlook, houtlook en linnen in verschillenden kleuren, eventueel in combinatie met een acryl voorkant. Ik koos voor acryl met een zwartlederen rug en achterkant. Het acryl geeft letterlijk een extra dimensie aan de foto op de voorkant.

De pagina’s zijn standaard platliggend (opengeslagen blijven ze wel iets bol staan) en gemaakt van stevig fotopapier in de opties mat, glans, High-End mat en art. Als je wilt, kun je ook voor een album met extra dik fotopapier kiezen. Bijzonder vind ik dat de eerste en laatste pagina verlijmd zijn met de kaft, waardoor je geen lege schutbladen aan het begin en aan het eind hebt.

De foto’s worden precies als op het beeldscherm afgedrukt. De kleuren zijn helder en de scherpte is perfect. Het album wordt standaard zonder leverancierslogo geproduceerd. Tegen een meerprijs kun je een premium bewaarbox mee bestellen in diverse kleuren lederlook of linnen.

De ontwerpsoftware
Downloaden en installeren van de software is gemakkelijk. Voor het ontwerpen van het album zijn er veel mogelijkheden, zoals starten met een lege opmaak, zelfontworpen pagina’s inladen of je album automatisch laten vullen. Je kunt kiezen uit verschillende achtergronden, thema’s, kaders, etc. Ten opzichte van de vorige keer zijn de opties om je album naar eigen wens vorm te geven behoorlijk uitgebreid. Het ontwerpen wijst zich eigenlijk vanzelf. Ook het opzoeken en selecteren van foto’s werkt eenvoudig. Daarnaast kun je indien gewenst een foto vanuit de software nog bewerken in bijvoorbeeld Photoshop.

Betaling
De reden dat ik niet standaard bij Saal Digital mijn albums bestel, is dat ik niet met iDeal kan betalen. De enige opties zijn PayPal, Creditcard en factuur. Dit is dan ook zeker een aandachtspunt.

Levering en service
Het album werd na een kleine week netjes afgeleverd met DHL, maar er zat een productiefout in. De eerste pagina’s hadden overduidelijk een gele gloed, alsof het sepiafoto’s waren. De rest van het album was wel goed. Na contact met de serviceafdeling werd er een nieuw album toegestuurd en die was gelukkig wel in orde.

Conclusie
Een fotoboek uit de Professional Line van Saal Digital Nederland is een goede keuze. Eenvoudig vorm te geven, vele luxe uitvoeringen mogelijk, professionele kwaliteit en snelle levering. De prijs ligt wel hoger dan bij een standaard album, maar de uitvoering is het zeker waard.

CORONA-nieuws

Martine No Comments

Barendrecht – 1 september 2021

Om een besmetting met het coronavirus bij mijn én jullie gezin te voorkomen, gelden bij FOTOlief de volgende maatregelen:

 • De fotoshoot moet verzet worden als een van jullie corona-gerelateerde klachten heeft, zoals hoesten, keelpijn, niezen, loopneus, verstopte neus, verhoging, koorts of verminderde reuk/smaak. Zijn jullie helemaal klachtenvrij? Dan zijn jullie van harte welkom. Hetzelfde geldt overigens als iemand binnen mijn gezin klachten heeft. Als de fotoshoot niet verzet kan worden, omdat mijn of jullie agenda het niet toelaat, dan wordt de fotoshoot kosteloos geannuleerd. Eventueel betaalde kosten worden teruggestort.
 • In verband met beperkte ruimte mogen er in de studio maximaal twee volwassenen aanwezig zijn.
 • Zolang het weer het toelaat, werk ik in de studio met een open raam voor de frisse lucht.
 • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar ik stel het wel op prijs als je er een draagt als je niet gevaccineerd bent. Zelf ben ik volledig gevaccineerd, maar in sommige gevallen (zoals met newborns) zal ik er toch een dragen. Wil je graag dat ik er een draag? Laat dit dan weten.
 • Ik schud geen handen.
 • Kom je naar de studio, doe dan bij binnenkomst je schoenen uit en desinfecteer je handen. Neem ook zelf iets te drinken mee.
 • Contante betalingen zijn niet mogelijk.
Blog fotografie thuis FOTOlief fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Maak zelf mooie foto’s van je kinderen op deze plekjes in huis

Martine No Comments

Januari 2020 – Kinderen veranderen heel snel en dat geldt niet alleen voor de eerste maanden. Met foto’s leg je deze groei voor altijd vast. Mooie, natuurlijke babyfoto’s en kinderfoto’s kun je heel goed zelf thuis maken, omdat kinderen zich daar op hun gemak voelen. Op deze vijf plekjes in huis krijg je de leukste resultaten. Je hebt er geen professionele camera voor nodig. Met een beetje aandacht kun je ook met je telefoon goede foto’s maken. Let daarbij vooral op het standpunt. De mooiste foto’s maak je namelijk op ooghoogte van je kind. Door de knieën dus!

1 – Kinderkamer
De kinderkamer is heel geschikt voor het fotograferen van kinderen. Terwijl je kind met speelgoed speelt of een boekje leest, kun jij bijna ongemerkt foto’s maken. Dit zorgt voor ontspannen beelden waarop je kind helemaal zichzelf is. Van baby’s kun je leuke foto’s maken in een ledikant, wanneer ze door de spijlen van het bedje kijken. De beste foto’s maak je in de buurt van een raam bij natuurlijk daglicht.

De mooiste foto’s maak je op ooghoogte van je kind.

2 – Badkamer
Veel kinderen genieten van spetteren in bad. De badkamer is dan ook een geschikte ruimte om spontane foto’s te maken. Is je kindje nog erg klein of heb je geen bad, dan kan het leuk zijn om de wastafel als badje te gebruiken. Veiligheid staat altijd voorop. Gebruik daarom in de badkuip maar een klein laagje water en zorg dat er iemand in de buurt is om je kleintje vast te houden of in de gaten te houden terwijl jij de foto’s maakt. Laat je kind spelen met badschuim, een badeendje of een washandje. Of pak de bellenblaas erbij. Succes gegarandeerd!

3 – Eettafel
Je maakt ongetwijfeld regelmatig foto’s van je kindje tijdens het eten. Maar aan de eettafel kun je ook heerlijk knutselen. Geef je kind een groot vel papier (of iets anders wat beschilderd kan worden), verf en een kwast en kijk hoe hij helemaal opgaat in het maken van een kunstwerk. Voor extra licht zou je hier de eettafellamp kunnen aanzetten. Daar krijg je een mooie warme gloed van. Probeer flitslicht te vermijden in verband met harde schaduwen.

Gebruik het liefst natuurlijk daglicht, geen flitslicht.

4 – Slaapkamer
Wat is er nou leuker dan het grote bed van papa en mama. Je kunt er onder de dekens kruipen, op springen en lekker stoeien. Doe een kiekeboe-spelletje waarbij je kind steeds onder de dekens door gluurt. Laat kleine kinderen pas op bed springen als ze iemand een handje geven. Samen springen is ook erg leuk. En stoeien met papa of mama is natuurlijk helemaal te gek! Met een witte of lichtgekleurde dekbedhoes maak je de mooiste foto’s op bed.

5 – Buiten
De tuin (of het balkon) is ook heel geschikt om foto’s te maken, omdat je hier genoeg daglicht hebt. Heb je een schommel, glijbaan of ander speeltoestel, dan kun je spontane foto’s maken als je kinderen zich daarop uitleven. Voor de beste foto’s wacht je het liefst tot de zon achter de wolken zit. Zonlicht geeft harde schaduwen en bij bewolkt weer worden de foto’s veel zachter. Kijk uit als je foto’s onder een parasol of zonnescherm maakt. Felle kleuren (bijvoorbeeld oranje of rood) zie je terug in de gezichtjes.

Wil je toch liever professionele foto’s? Of wil je ook graag zelf of als gezin op de foto? Boek dan een lifestyleshoot bij FOTOlief. Hierbij worden jullie gefotografeerd tijdens alledaagse momenten in jullie eigen omgeving.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits (babysits.nl), de oppas-community van Nederland. Ben je nog op zoek naar een oppas? Bij Babysits zijn meer dan 39.000 oppassen​ ingeschreven en vind je gemakkelijk een ​oppas in de buurt​!

Jaaroverzicht 2019

Martine No Comments

December 2019 – Aan het eind van het jaar kijk ik graag even terug op alle mooie herinneringen die ik mocht vastleggen. Van zwangerschappen, pasgeboren baby’tjes en eerste verjaardagen tot waardevolle gezinsmomenten. En laat ik de vrijwillige fotoshoots voor de Stichting Earlybirds niet vergeten…

Ik heb dit jaar iets minder fotoshoots gedaan dan in 2018. Dat heeft te maken met twee keuzes die ik maakte: minder en uiteindelijk geen fotoshoots in de weekenden meer én de keuze om te stoppen met minishoots. Ik wil alleen nog volwaardige fotoshoots aanbieden, waarbij ik alle tijd voor jullie neem. Gelukkig wisten heel veel gezinnen mij hiervoor te vinden en daar ben ik ze stuk voor stuk heel erg dankbaar voor.

Een overzicht:
11 zwangerschapsshoots (studio en buiten)
39 newbornshoots (incl. lifestyle)
56 cakesmash fotoshoots
14 baby- en kindershoots
15 gezinsfotoshoots (incl. lifestyle en buiten)
4 familieshoots
1 bruiloft
6 Earlybirds-reportages
In totaal heb ik in 2019 dus 146 bijzondere momenten gefotografeerd.

De eerste weken van 2020 zijn alweer volgeboekt. Maar eerst ga ik met mijn gezin genieten van de kerstdagen, oud en nieuw en onze verjaardagen. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een nieuw jaar vol gelukkige momenten!

Liefs, Martine

Trouwfotografie bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Bruiloft Marc en Nathalie in Watertoren Barendrecht

Martine No Comments

December 2019 – Het is alweer bijna twee maanden geleden dat Marc en Nathalie trouwden in de Watertoren in Barendrecht. Een regenachtige herfstweek ging eraan vooraf, maar op vrijdag 18 oktober 2019 was het uiteindelijk toch grotendeels droog. Het was een prachtige dag om vast te leggen, met een gewaagde rode trouwjurk, een trouwreportage in het Kasteel van Rhoon, een ceremonie in de Watertoren, een borrel in ’t Ouwe Durp en tot slot een diner in Diggels.

Enkele weken geleden kwamen Marc en Nathalie langs om de foto’s van hun trouwdag te bekijken. Het is altijd leuk om dan even na te praten over de ervaringen van die dag. En natuurlijk ook om de reacties op hun gezichten te zien bij het bekijken van de foto’s. Enthousiast vertrokken ze met hun foto’s op een mooie gepersonaliseerde USB-stick weer naar huis.

Dat enthousiasme voel ik zelf ook iedere keer als ik een bruiloft mag fotograferen. Ik was dan ook blij verrast toen Marc en Nathalie na een kennismakingsgesprek lieten weten dat ze mij hadden gekozen als fotograaf voor hun trouwdag. Doordat ik veel meer zwangere dames, pasgeboren baby’s, cakesmashende 1-jarigen en gezinnen fotografeer dan bruidsparen, voel ik me elke keer vereerd als ik bij zo’n intieme gebeurtenis als een bruiloft aanwezig mag zijn.

Marc en Nathalie, bedankt voor jullie vertrouwen en heel veel geluk samen!

Liefs, Martine

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

Review Wereldkaarten.nl

Martine No Comments

Januari 2019 – Mijn liefde voor fotografie is rond 2008 ontstaan, toen Martijn en ik onze eerste grote reis naar Afrika maakten. In de jaren daarna zijn hier heel wat mooie bestemmingen aan toegevoegd. In ons nieuwe huis wilde ik hier graag iets mee doen. Ik wist dus ook direct dat ik ‘ja’ moest zeggen toen ik vlak voor onze verhuizing werd gevraagd een wereldkaart op canvas uit te testen.

In de webshop van Wereldkaarten.nl kun je kiezen uit heel veel verschillende ontwerpen. Van traditionele tot grafische wereldkaarten en van kleurrijk tot monochroom. Ook zijn er diverse ondergronden mogelijk, zoals canvas, aluminium, plexiglas en hout, en kun je zelf kiezen welk formaat je wilt. Naast wereldkaarten kun je er ook terecht voor landkaarten en stadskaarten. Keuze genoeg dus!

Ik koos voor een zwarte vingerafdruk op een witte canvas, omdat dit past bij onze slaapkamer. Binnen enkele dagen werd de wereldkaart thuisbezorgd en heb ik hem boven ons bed opgehangen. Zodat we nog lang over alle mooie reizen kunnen dromen! Het resultaat zie je op de foto’s.

Wel een klein aandachtspuntje: ik heb zelf een ophangsysteem moeten kopen, want dit zit er niet standaard bij en kon ik ook niet als accessoire mee bestellen.

PS. Wil je graag iets persoonlijkers dan een wereldkaart? Kijk dan eens voor een canvas foto.

Jaaroverzicht 2018

Martine No Comments

Januari 2019 – Wat een mooi jaar heb ik weer achter de rug! Naast onze verhuizing mocht ik voor 174 gezinnen en families foto’s maken van bijzondere momenten in hun leven. Dat zijn er 44 meer dan in 2017. In deze collage zie je een selectie van 90 fotoshoots. In 2019 sta ik gewapend met mijn camera weer voor jullie klaar om nog veel meer mooie momenten te fotograferen. Bedankt dat jullie voor FOTOlief kozen en bedankt voor jullie betrokkenheid. Ik wens jullie een gelukkig en fototastisch 2019!

Een splitsing van alle fotoshoots:
78 cakesmashes
36 newborns
14 gezins- en familieshoots
13 baby- en kindershoots
13 generatiefoto’s
10 zwangershoots
5 bruiloften
4 Earlybirds-reportages
1 loveshoot

Trouwfotografie bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

De bruiloft van Frank en Monika

Martine No Comments

Bruiloft Barendrecht – Precies twee maanden geleden was de bruiloft van Frank en Monika. Een lief stel dat ik al ken sinds ze in verwachting waren van hun dochter Lotte. Na een zwangerschapshoot en een newbornshoot kwam de vraag of ik hun trouwdag wilde fotograferen. Natuurlijk wilde ik dat; niets is fijner dan mensen fotograferen die je al kent! Maar voordat het zover was, mocht ik eerst in de Zuidpolder foto’s maken voor hun trouwuitnodiging en menukaart. Dat was meteen een mooi voorproefje voor de trouwreportage.

Vrijdag 19 oktober 2018 was dé grote dag. In de ochtend had ik afgesproken bij Monika en Lotte, voor wat detailfoto’s en de laatste voorbereidingen. Toen Frank bijna zou aanbellen werd de spanning voelbaar. Het moment dat je elkaar voor het eerst in trouwkleding ziet is natuurlijk ook heel bijzonder. Nadat de eerste zenuwen verdwenen waren, volgde de trouwreportage in de Zuidpolder, een ceremonie in de Watertoren, een dienst in de Petra Kerk in Rotterdam en taart en bubbels in de Theetuin in Ridderkerk. Een volle dag, maar het verliep allemaal volgens het boekje. En ook het weer was top. Droog, zonnig, aangenaam en zelfs de bomen waren nog groen. Beter kun je niet wensen in oktober!

Lieve Frank en Monika, bedankt dat ik jullie trouwdag van zo dichtbij mocht meemaken. Geniet van de foto’s en jullie mooie trouwalbum!

Liefs, Martine

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

Zwangerschapsshoot zwangerschapsfotografie zwangerschapsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Fotoproject 2018: een ‘negen maanden’-foto

Martine No Comments

December 2018 – Elk jaar probeer ik iets van mijn fotobucketlist af te vinken. In 2017 was dat het fotograferen van een bevalling. Toen begin 2018 een lieve vriendin aankondigde dat ze zwanger was, wist ik niet hoe snel ik haar moest vragen voor medewerking aan een ander punt op mijn bucketlist: een ‘negen maanden’-foto. Vanaf drie maanden zwangerschap kwam ze elke maand langs voor een foto in dezelfde kleding en in dezelfde pose. Op deze manier konden we mooi de groei van haar buik vastleggen. De laatste foto werd er een met baby, die ik maakte tijdens de newbornshoot. Het resultaat is een bijzondere foto waarin je goed kunt zien hoe haar buik gedurende haar zwangerschap groeide.

Meer informatie over zwangerschapsfotografie vind je hier.

FOTOlief is verhuisd!

Martine No Comments

Sinds 1 december 2019 is FOTOlief verhuisd naar de Helenapolder 9, 2992 TW in Barendrecht. In ons nieuwe huis heb ik op de eerste verdieping een kleine studio. Hier doe ik zwangerschapsshoots, newbornshoots, cakesmash fotoshoots, babyshoots, kindershoots en gezinsfotoshoots tot vier personen. Lifestyleshoots (zwanger, newborn of gezin) zijn nog steeds mogelijk bij je thuis. Daarnaast blijf ik natuurlijk ook gewoon zwangerschapsshoots en gezinsfotoshoots op buitenlocaties in de regio doen.

Wij zijn verhuisd naar een nieuwbouwwijk en de Helenapolder is nog niet opgenomen in alle navigatiekaarten. Gebruik bij voorkeur Google Maps of de Kaarten-app op de iPhone.

Tot ziens in de studio!

Geregistreerd partnerschap Anneliese en Sjoerd in Hellevoetsluis

Martine No Comments

Geregistreerd partnerschap Hellevoetsluis – Het had alle kenmerken van een bruiloft: een jurk en een pak, ringen, een ceremonie met een ambtenaar, tweemaal een ja-woord, een kus (of 10) en getuigen die een akte ondertekenen. Het was alleen geen bruiloft, maar de ceremonie voor geregistreerd partnerschap van Anneliese en Sjoerd. Zij gaven elkaar op 11-10-2018 het ja-woord in het gemeentehuis van Hellevoetsluis.

Anneliese en Sjoerd zijn een ‘match made in heaven by Tinder’. Tijdens de ceremonie werd hier uiteraard bij stilgestaan. Zo leuk dat die ‘swipe naar rechts’ is uitgegroeid tot een liefdevolle relatie! Het werd een ceremonie met een lach en een traan. Anneliese en Sjoerd, bedankt dat ik erbij mocht zijn om jullie liefde voor elkaar vast te leggen. Ik wens jullie alle geluk met z’n tweeën en straks met z’n drieën!

Liefs, Martine

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

Trouwfotografie bruidsfotografie trouwfotograaf bruidsfotograaf FOTOlief fotografie fotograaf fotoshoot Barendrecht Rotterdam

Bruiloft Heidi en Stefan in Abel

Martine No Comments

Bruiloft Abel – Een echte ‘june-wedding’; de bruiloft van Heidi en Stefan op vrijdag 15 juni 2018. Wie trouwt in juni hoopt op mooi weer en dat kreeg dit bruidspaar ook… Het was een stralende voorjaarsdag. Een mooie dag ook voor een fotoreportage in Het Park in Rotterdam.

Heidi en Stefan leerden elkaar kennen in het Erasmus MC. Daarom wilden ze graag in en rond Het Park hun trouwfoto’s laten maken. Met het Erasmus MC op de achtergrond, maar ook in de fietstunnel waar ze bijna dagelijks doorheen fietsen en op de Parkkade met uitzicht op de Kop van Zuid en de Erasmusbrug. Als geboren en getogen Rotterdamse een locatie naar m’n hart!

Na de fotoreportage reden we naar Poortugaal waar Heidi en Stefan elkaar in de stijlvolle koepel van Abel het ja-woord gaven. Trouwambtenaar Saskia Offerhaus van 2Marry maakte er een prachtige ceremonie van. Heel knap hoe zij een persoonlijk thema als rode draad doorvoert in de plechtigheid. Een thema dat trouwens ook terugkwam in de trouwkaart, de bedankjes en tijdens het feest: Super Mario. Superleuk om dit vast te mogen leggen!

Heidi en Stefan, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen. Geniet van elkaar en van jullie trouwfoto’s!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

FOTOlief bij Baby Time Barendrecht

Martine No Comments

Mei 2018 – Kleine buiken, grote buiken, geverfde buiken, ik zag ze allemaal op 30 mei 2018 tijdens de zwangerbeurs Baby Time, georganiseerd door SKS Alles Kids – bomvol activiteiten in de BonBon boerderij in Barendrecht. De aanstaande mama’s straalden allemaal. Een beetje dankzij hun zwangerschap en ook een beetje dankzij de warmte….

Ze konden gratis met hun partner, vriendin, zus, moeder of hun geverfde (bellypaint) buik op de foto. En daar werd enthousiast gebruik van gemaakt…

Meer informatie over zwangerschapsfotografie vind je hier.

In mama’s trouwjurk

Martine No Comments

Mei 2018 – Met een aantal bruiloften in de agenda begon mei 2018 een wens van ruim een jaar ervoor weer te kriebelen… Toen heb ik deze kleine meid gefotografeerd in oma’s trouwjurk en wilde ik haar ‘binnenkort’ in mama’s trouwjurk fotograferen. ‘Binnenkort’ werd door alle drukte alleen wat langer…

Toen het meivakantie was, heb ik eindelijk die trouwjurk onder het stof vandaan gehaald. En dat had ik eigenlijk veel eerder moeten doen. Wat een gaaf idee! En wat een trotse 6-jarige dochter 💕

Zou jij dit met je dochter willen doen? Neem dan contact met me op.

Liefs,
Een trotse mama

Review FotoOpHout.nl

Martine No Comments

April 2018 – Enkele weken geleden benaderde FotoOpHout.nl (dochterbedrijf van Fotocadeau.nl) mij of ik gratis hun product wilde testen. Daar werk ik natuurlijk graag aan mee. Het was lastig om uit al die mooie fotoshoots een foto te kiezen. Daarom heb ik de hulp van mijn Facebook-volgers ingeschakeld. Zij kozen met grote meerderheid voor deze newbornfoto van kleine Nora.

Bestelling via de website
FotoOpHout.nl is een overzichtelijke website waar je bovenaan de homepagina een knop vindt om jouw foto op hout te bestellen. Klik je op deze knop, dan kun je direct op je computer of tablet de foto zoeken die je wilt gebruiken. Als je je foto hebt gevonden, begint het bestelproces, waarbij je uit diverse opties kunt kiezen om je bestelling te personaliseren, zoals formaten, soorten hout (ook voor buiten) en horizontale of verticale planken. Bij alle opties wordt een uitleg gegeven of kun je voorbeelden bekijken. Je kunt tevens filters gebruiken om je foto een andere sfeer te geven, of een tekst over de foto zetten. Hierna volgen extra opties tegen betaling, zoals een ophangsysteem, professionele fotocontrole (die ik als fotograaf natuurlijk niet nodig heb…), whitewash behandeling (voor betere kleurechtheid) en speciale fotobewerkingen.

Verzending en service
Vijf dagen na bestellen ontving ik een email dat mijn foto op hout verzonden was. Binnen een week na het plaatsen van mijn bestelling was hij binnen. Er zaten echter twee schoonheidsfoutjes in. Na een prettig contact met de klantenservice kreeg ik binnen enkele dagen een nieuw product toegestuurd. Nu was de kwaliteit wel in orde. Een duim omhoog voor deze service!

Prijs en kwaliteit
Prijzen lopen uiteen van € 10,95 voor het kleinste formaat (20×20 cm) op multiplex (geen planken, zonder ophangsysteem en zonder whitewash) tot zo’n € 375,- voor het grootste formaat (120×160 cm) op vurenhout planken met ophangsyteem en whitewash behandeling. Voor ieder budget is er dus een foto op hout te bestellen. De foto van Nora is gedrukt op 40×60 cm vurenhout en heeft een whitewash behandeling gekregen. De kwaliteit is prima. Het hout is stevig en de afdruk is kleurecht (dankzij de whitewash behandeling). De foto krijgt een mooi plekje in mijn nieuwe studio eind dit jaar!

Tip: FotoOpHout.nl verkoopt ook andere leuke wanddecoraties, zoals foto op forex!

Minishoots groot succes!

Martine No Comments

Op zaterdag 14 april 2018 organiseerde FOTOlief minishoots voor Moederdag en Vaderdag. Een drukke dag waarbij ik veel baby’s, kinderen en gezinnen voor een speciale achtergrond mocht fotograferen. Met geweldige foto’s als resultaat, waar verschillende papa’s, opa’s en oma’s mee verrast zijn.

Bij een reguliere babyshoot of kindershoot kun je trouwens ook voor deze populaire achtergrond kiezen.

Meer informatie over babyfotografie en kinderfotografie vind je hier.

Vaderdagactie 2018

Martine No Comments

Maart 2018 – Eind 2016 maakte ik mijn eerste generatiefoto. Sindsdien volgden er nog veel meer, onder andere tijdens de Moederdagactie van 2017. Omdat het zo’n succes was, kon je deze bijzondere familiefoto van drie of vier opeenvolgende generaties tot en met Vaderdag 2018 laten maken voor een leuke actieprijs. En daar hebben weer veel families gebruik van gemaakt!

Meer informatie over generatiefotografie vind je hier.

130 fotoshoots in 2017

Martine No Comments

December 2017 – Wat een topjaar heb ik achter de rug! Voor 130 gezinnen en families mocht ik prachtige herinneringen vastleggen. In deze collage zie je een selectie van 90 fotoshoots. In 2018 sta ik gewapend met mijn camera weer voor jullie klaar om nog veel meer mooie momenten te fotograferen. Bedankt dat jullie voor FOTOlief kozen en bedankt voor jullie betrokkenheid. Ik wens jullie een gelukkig en fototastisch 2018!

Een splitsing van alle fotoshoots:
32 newborns
26 cakesmashes
23 generatiefoto’s
13 kindershoots
8 zwangershoots
8 gezinnen en families
6 babyshoots
5 Earlybirds-reportages
2 bruiloften
1 bevalling
1 loveshoot
5 overige shoots

Superheldenshoot voor Vin

Martine No Comments

kinderfotografie FOTOlief Barendrecht RotterdamDecember 2017 – Vin (4 jaar) is gek van superhelden. Toen zijn mama mij benaderde of ik een fotoshoot met superheldenthema voor hem wilde verzorgen, was ik direct enthousiast. Wat een leuk idee om je kind op deze manier in het zonnetje te zetten! Vin was helemaal trots toen hij als de Hulk, Superman én Batman op de foto mocht. Een themafotoshoot is trouwens ook leuk voor meisjes: zie jij je dochter al stralen in prinsessenjurken? Mail naar martine@foto-lief.nl om jouw ideeën te bespreken.

Bruiloft Jean-Paul en Janneke in Kasteel van Rhoon

Martine No Comments

Bruiloft Kasteel van Rhoon – Het regende de hele week voordat Jean-Paul en Janneke op 17-11-’17 gingen trouwen, maar op hun dag scheen de zon. En niet alleen de zon straalde, Jean-Paul en Janneke ook!

Nadat ik eerst bij de bruidegom (die de nacht in een B&B had doorgebracht) en vervolgens thuis bij de bruid de voorbereidingen had vastgelegd, vertrokken we na de ontmoeting naar het Kasteel van Rhoon waar de trouwreportage plaatsvond. In en rondom het kasteel heb ik foto’s van hen samen gemaakt voordat de gasten arriveerden.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte: de ceremonie in de trouwzaal van het kasteel. Een prachtige ruimte om elkaar het ja-woord te geven en waar de zon trots naar binnen scheen. Er werd gelachen en hier en daar een traantje weggepinkt. Na de ceremonie volgden nog felicitaties, champagne en natuurlijk een heerlijke bruidstaart.

Twee weken later kwamen Jean-Paul en Janneke hun trouwfoto’s bekijken. Vol ontroering zagen ze alle gebeurtenissen en details van hun trouwdag voorbijkomen… Lief bruidspaar, bedankt voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden en veel geluk in jullie huwelijk!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

Regenboogbaby

Martine No Comments

Een miskraam of het verlies van een kindje tijdens of net na de zwangerschap zorgt voor heel veel pijn en verdriet. Als jullie daarna een gezond kindje in jullie armen mogen sluiten, dan noem je dat een ‘regenboogbaby’. Een regenboogbaby is een geschenk na een heftige periode.

Ik heb nu een mooie wrap in zachte regenboogkleuren om te gebruiken bij newbornshoots van regenboogbaby’s. Meer weten over newbornfotografie? Klik hier.

Trouwworkshop in België

Martine No Comments

Zondag 27 augustus 2017 volgde ik in België bij PIXEL Photography een workshop trouwfotografie. Joyce en Jean-Paul uit Spijkenisse stonden model als bruidspaar en deden het geweldig! Bij Kasteel Ravenhof (Stabroek) dachten voorbijgangers dan ook dat het echt hun trouwdag was. Ze werden regelmatig gefeliciteerd en er werd geroepen dat ze elkaar moesten kussen. Zou niemand het dan raar gevonden hebben dat er vijf fotografen omheen stonden?

Het was een erg gezellige en leerzame dag. We konden op verschillende plekken en met diverse soorten licht oefenen. Het resultaat zie je hieronder. Karim en Petra, bedankt voor jullie gastvrijheid en kennisdeling! Joyce en Jean-Paul, bedankt dat jullie vrijwillig een hele middag hebben opgeofferd om model te staan!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

1 jaar Earlybirds

Martine No Comments

23 augustus 2017 was het precies een jaar geleden dat ik mijn eerste Earlybirdje fotografeerde. Een proefreportage was dat. Ik vond het zo spannend! Een paar dagen later hoorde ik dat ik ‘aangenomen’ was bij deze mooie stichting, die kosteloos fotoreportages verzorgt van te vroeg geboren kindjes… Sindsdien heb ik al vijftien liefdevolle reportages mogen maken. De dankbaarheid van ouders is mij het meest waard, want daar doen we het met z’n allen voor!

Een aantal door mij gemaakte reportages zien? Klik hier.

Fotoalbums bij de Fotofabriek

Martine No Comments

Augustus 2017 – Een tijd geleden werd ik door de Fotofabriek benaderd of ik hun fotoalbum wilde testen. Als fanatieke fotoalbum-maker kon ik daar natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen. Hoewel ik albums voor klanten bestel bij een professionele afdrukcentrale, is de Fotofabriek meer bedoeld voor consumenten die voor een lage prijs een mooie herinnering aan bijvoorbeeld hun vakantie willen hebben. Vanuit dat oogpunt heb ik deze review dan ook geschreven. Het is mogelijk luxere albums te bestellen, maar daar gaat deze review niet over.

Voor het testalbum, een liggend A4 formaat met 24 pagina’s en hardcover foto-omslag, heb ik foto’s gebruikt van de trouwerij van Cindy & Sylvester, zodat ik meteen een mooi portfolio heb om aan toekomstige klanten te laten zien.

De eerste indruk
Ik had nog nooit een fotoalbum bij de Fotofabriek besteld, maar na een eerste bezoek aan de website https://www.fotofabriek.nl/ waren de verwachtingen hooggespannen. De Fotofabriek is namelijk door Radar verkozen tot de beste en goedkoopste fotoboekenleverancier. De prijzen zijn inderdaad lager dan bij andere leveranciers. Nu alleen de kwaliteit nog 🙂

Gebruiksvriendelijke software
Om het fotoalbum te ontwerpen, heb ik de software gedownload via https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/. Installeren ging gemakkelijk en snel en de software is gebruiksvriendelijk. Er zijn veel opties om je album naar eigen wens vorm te geven. Zo kun je standaard kiezen uit vele indelingen, achtergronden, frames, lettertypes, etc. Zelf hou ik van een rustige vormgeving, maar als je wilt, kun je je helemaal uitleven!

Verrassend snel en goed
Twee dagen nadat ik het fotoalbum besteld had, viel het al op de deurmat. Zo snel heb ik nog nooit een album ontvangen! En de kwaliteit is ook goed. Heldere kleuren en scherpe foto’s. Voor een privé-album is de Fotofabriek wat mij betreft een topper. Goede kwaliteit, snelle levering en de laagste prijs!

Leuk extraatje
Wil je je album graag met vrienden delen? Dan kun je een digitaal voorbeeld laten maken. Een voorbeeld van het album dat ik als test gemaakt heb, vind je hier.

De bruiloft van Cindy & Sylvester

Martine No Comments

Op 07-07-2017, dé trouwdag van het jaar, gaven Cindy & Sylvester elkaar in Heinenoord het ja-woord in het bijzijn van hun zoontje Mason, familie en vrienden. De sfeer op de bruiloft was heel ontspannen en ik vond het een eer om alle gebeurtenissen van dichtbij te mogen meemaken. Hieronder een impressie van de dag. Meer weten over trouwfotografie? Klik hier.

Een wolk van een dochter

Martine No Comments

In 2012 en in 2014 heb ik twee gezonde kinderen op de wereld mogen zetten. Bij beide bevallingen hebben mijn man en een leerling-verloskundige enkele foto’s gemaakt. Achteraf ben ik hier ontzettend blij mee. Ik word nog elke keer emotioneel als ik de foto’s terugzie… Geboortefotografie was toen nog redelijk onbekend. Eigenlijk best raar, toch? Dat mensen wel een fotograaf inhuren voor hun trouwdag, maar niet voor zoiets bijzonders als de geboorte van hun kind…

Links de geboorte van onze dochter in 2012 en rechts de geboorte van onze zoon in 2014

Sinds ik serieus met fotografie bezig ben, staat geboortefotografie op mijn bucketlist. Niet dat ik full-time geboortefotograaf wil worden, maar elke fotograaf heeft zo’n wensenlijstje. Dus toen S. mij een berichtje stuurde of ik haar bevalling wilde fotograferen, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Maandag 22 mei begon het wachten. Om 8.00 uur moest S. zich melden in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam om de bevalling in te leiden. Ze was toen 38 weken zwanger, maar doordat het kindje als gevolg van zwangerschapsdiabetes wat groter leek te zijn, was het beter om het eerder geboren te laten worden. Ik had die dag eigenlijk een fotoshoot gepland die ik in overleg kon verplaatsen naar vrijdag. Je weet immers nooit hoe snel een bevalling gaat… Aan het eind van de middag hoorde ik dat de inleiding door middel van een ballon nog geen effect had. Ik ging die avond dus met gezonde spanning naar bed en met het geluid van m’n telefoon op standje oorverdovend.

De volgende ochtend werd er opnieuw een ballon ingebracht, maar ook deze had geen effect. Ondertussen ging ik overal heen met m’n camera en een lange broek in m’n tas. Het was namelijk prachtig weer, maar met een korte broek zag ik mezelf niet in het ziekenhuis staan om een bevalling te fotograferen.

Woensdagochtend was er nog steeds niets gebeurd. S. appte me dat ze begonnen waren met pillen en weeën-opwekkers. Bij mij steeg de spanning, want het kon nu toch niet lang meer duren? Ondertussen ging het normale leven door en nam ik nog steeds overal mijn camera en lange broek mee naartoe. En weer ging ik ’s avonds slapen met m’n telefoon naast mijn kussen.

Donderdagochtend 25 mei had S. eindelijk 3 cm ontsluiting en werd besloten d’r vliezen te breken. Ik durfde het aan om met mijn man en kinderen een paar uurtjes weg te gaan voor een ‘toer langs de boer’ op deze zonnige Hemelvaartsdag. Als ik bij 5 cm ontsluiting gebeld werd, kon ik binnen drie kwartier in het ziekenhuis zijn. Om 13.00 uur kwamen we thuis en had ik nog niets gehoord. Om 14.00 uur appte S. dat ze heel veel pijn had en een ruggenprik kreeg. Het breken van de vliezen had gelukkig toch geholpen! Vanaf dat moment ging het snel, want om 15.30 uur ontving ik een berichtje van de man van S. dat het bijna zover was. Snel de auto in en een kwartier later stond ik in het ziekenhuis. S. mocht al langzaam meepersen en had het duidelijk moeilijk. De ruggenprik werkte niet meer. Drie kwartier later begon het echte werk; ze mocht actief persen. Het hoofdje van de baby wilde echter niet ver genoeg zakken, waardoor een knip nodig was. Daarna werd heel snel, om klokslag 17.00 uur, een wolk van een dochter geboren! Wat gebeurde er veel op dat moment en wat een emoties! Maar… mijn taak zat er nog niet op. Ik ben gebleven tot alle controles achter de rug waren en de kleine meid kennis had gemaakt met haar trotse oma’s en andere naaste familie. Om 19.00 uur vertrok ik met een camera vol foto’s en een geweldige ervaring rijker naar huis.

Nu ben je vast benieuwd of de baby inderdaad groot was… 3655 gram en 53 cm. Valt mee, toch?

En of ik nog een keer een bevallig wil fotograferen? Het heeft best een grote invloed op je dagelijkse leven en planning, omdat je van tevoren niet weet hoe het loopt. Maar het is zo bijzonder om erbij te mogen zijn! Als iemand het aan me vraagt, dan zal ik zeker kijken of ik het kan combineren met mijn reguliere opdrachten.

S. en F., bedankt dat ik bij de mooiste en meest emotionele gebeurtenis uit jullie leven aanwezig mocht zijn. Heel veel geluk met jullie prachtige dochter!

Een bijzondere before&after

Martine No Comments

Als nieuwe moeder moet je vaak even wennen aan het leven met je baby, hoe jong of oud je ook bent. Felicia werd moeder op haar zeventiende, krap voor haar eindexamens. Maar ondanks de zorg voor haar dochtertje Jenayah en de slapeloze nachten doet deze jonge mama deze weken gewoon eindexamen. Het was trouwens de tweede keer dat ik bij haar en haar moeder thuis was. Zo kon ik meteen een mooie before&after foto maken. Als je goed kijkt, zie je dat ze een zachte blik in haar ogen heeft gekregen. Een echte mamablik… Felicia, ik vind dat je het heel goed doet met jullie kleine meid. Jullie komen er wel…

Jouw foto op hout

Martine No Comments

April 2017 – Sinds ik een paar van deze prachtige handgemaakte fotoblokken voor klanten heb mogen bestellen, ben ik er een groot fan van. Het is elke keer een cadeautje als ze bezorgd worden. En dan zijn ze niet eens voor mezelf…

Tijdens een fotoshoot in de studio kun je de fotoblokken van dichtbij bekijken en de kwaliteit voelen. Ben je enthousiast? Dan vind je op deze pagina meer informatie: fotoproducten.

Workshop trouwfotografie

Martine No Comments

Zaterdag 25 maart 2017 volgde ik een workshop trouwfotografie in Brabant. De dag begon in Oss met een presentatie over wat er allemaal bij trouwfotografie komt kijken. Vervolgens reden we naar het plaatsje Ravenstein voor een goedverzorgde lunch. Ondertussen maakten bruid Leonore en bruidegom Arno, getrouwd op 11-11-2011, zich klaar om voor de vijfde keer model te staan. Hoe leuk is dat, als je keer op keer je trouwkleding aan mag!? Na de lunch liepen we met het bruidspaar door Ravenstein om op verschillende plekken te oefenen. Hoe ga je om met licht (in ons geval felle zon), hoe poseer je het bruidspaar, welke techniek gebruik je in welke situatie, etc. Enkele foto’s die ik gemaakt heb, zie je hieronder. Nu op naar het eerste bruidspaar dat ik op 07-07-2017 mag vastleggen! Ik heb er zin in!

Meer informatie over trouwfotografie
Portfolio trouwfotografie

12

Facebook reviews

FOTOlief
5.0
Based on 48 reviews
aangedreven door Facebook
Shei La
Shei La
2020-09-08T20:29:48+0000
Super mooie foto’s en relaxe sfeer, we hebben de new born shoot al gepland staan!
Isabel le Pair
Isabel le Pair
2020-05-09T16:13:31+0000
Martine doet de naam van haar bedrijf eer aan: zij is erg lief Je voelt je heel snel op je gemak, er is geen druk en... dat zie je terug op de foto's. Zomer 2019 een familie fotoshoot gedaan in de grienden bij Rhoon. Geweldige foto's zijn het geworden en was ook moeilijk kiezen. Nu in coronatijd door FOTOlief een fotoboek laten samenstellen en wat is het een mooi boek geworden. Heel erg blij mee!lees meer
Sabine Visser
Sabine Visser
2020-02-16T10:06:01+0000
Wij hebben een newbornshoot aan huis laten doen door Fotolief en zijn ontzettend blij met het resultaat! Hele mooie,... natuurlijke foto's van onze zoon en het gezin. Martine is een fijne, kundige vrouw die heel goed om weet te gaan met een pasgeboren baby (en de grote broers). Echt een aanrader!lees meer
Jen Obiasca
Jen Obiasca
2020-01-24T11:15:28+0000
Newborn fotoshoot gedaan bij Fotolief wij zijn echt blij en echt tevreden. Dank je wel Martine! Tot ziens! Echt een... aanrader!!!👍🏼lees meer
LingChau Low
LingChau Low
2019-11-22T21:11:39+0000
Superleuke newbornshoot gedaan en heel erg tevreden met het resultaat. Wat was dit bijzonder. Jammer dat ik dit niet... kende bij mijn andere kinderen. Dank je wel FOTOlief!lees meer
Kimberly Oulad
Kimberly Oulad
2019-10-31T13:17:29+0000
onlangs hebben wij (ik en mijn partner)een mooie zwangerschapshoot gehad. Wij voelde ons meteen op ons gemak waardoor... het hele mooie foto's zijn geworden! Martine is super lief en relaxt en daardoor hebben wij ervan genoten. wij raden het iedereen aan om een shoot bij haar te doen! Wij zijn hele tevreden klanten en wij hebben hele mooie foto's! 🥰lees meer
Romola Moerkens-Koeber
Romola Moerkens-Koeber
2019-07-26T09:01:31+0000
Onlangs hebben wij een newbornshoot gedaan bij FOTOlief. Ik de vond snelle communicatie erg fijn en Martine is... ontzettend relaxed met baby’s! Fijn sfeertje, ging allemaal heel soepel en het eindresultaat zijn prachtige foto’s! Zijn we erg blij mee!lees meer
Cheryl Blok-Eiting
Cheryl Blok-Eiting
2019-06-05T07:22:44+0000
Voor de eerste verjaardag van mijn zoontje bij Martine een cakesmash fotoshoot geboekt. Wij zijn ontzettend blij met de... mooie foto's van onze kleine man! Martine neemt de tijd en dat is heel fijn! Ook ontvingen wij de foto's heel snel. Echt een aanrader!! Dank je wel, Martine!lees meer
Vicky Nijdam-Nguyen
Vicky Nijdam-Nguyen
2019-05-06T12:03:59+0000
We hebben hier 2 fotoshoots gedaan en helemaal tevreden.
Joyce Lokker
Joyce Lokker
2018-09-30T08:23:04+0000
Voor de 1e verjaardag van mijn dochter de cakesmash fotoshoot geboekt. Keuze uit diverse decors, een prachtig taartje... en Martine neemt echt de tijd. Liedjes zingen, overal taart, niets is te gek. Al na 2 dagen prachtige foto’s ontvangen waar onze dochter op staat zoals we haar kennen, lachend, maar ook met al haar andere gezichtsuitdrukkingen. Echt een aanrader!lees meer
Sifra van Strien
Sifra van Strien
2018-09-20T13:30:32+0000
Geduldig, snel en het allerbelangrijkste....super mooi!!!
Shan Biesterbos
Shan Biesterbos
2018-03-13T16:57:05+0000
Nadia Meessen
Nadia Meessen
2018-02-26T17:06:10+0000
2 weken geleden een super leuke newborn shoot gehad. Martine is bij ons thuis gekomen voor de shoot. Ze neemt echt de... tijd voor je en is super met baby's. De foto's hadden we al binnen een paar dagen ontvangen. Wij zijn echt super blij met het resultaat. Thnx Martine!!lees meer
Jamie Kramer
Jamie Kramer
2018-02-10T16:09:26+0000
Afgelopen januari bij Foto lief geweest om een cake smash fotoshoot te doen voor de 1e verjaardag van onze dochter. De... hele fotoshoot was heel prettig niks wat te gek om de mooiste foto’s van onze kleine meid te maken. Ook het waterballet na de smash die onze dochter maakt was niet erg. Al met al een super ervaring met een snelle levering van de top foto’s. Een echte aanrader.lees meer
Monika Van de Vrie
Monika Van de Vrie
2018-01-31T22:29:29+0000
Super leuke zwangerschapshoot en newbornshoot gehad. Hele mooie foto's gekregen en gezellige shoots gehad. Heel... ontspannen en goed georganiseerd.lees meer
Ingrid Mötter
Ingrid Mötter
2018-01-30T20:40:09+0000
We hebben halverwege januari een cakesmash fotoshoot gedaan bij Martine thuis. Allereerst was ze erg flexibel toen wij... een half uur van tevoren moesten annuleren i.v.m. ziekte van onze dochter. We mochten de dag erna komen. We werden warm welkom geheten en konden kiezen uit mooie outfits voor Lisa. Ze nam gedurende de shoot ruim de tijd voor ons en had veel geduld met Lisa. We ontvingen de foto's al na drie dagen! We hebben dankzij haar een hele leuke uitnodiging kunnen sturen voor Lisa's 1e verjaardag! :-) aanrader!!lees meer
Desiree Rako-de Jong
Desiree Rako-de Jong
2018-01-21T12:40:29+0000
Alweer zo blij met de fotos! Zijn inmiddels vaste klant en altijd tevreden. Gelukkig heeft Martine veel geduld want... onze kleine man werkt niet altijd mee... Haha! � Bedankt weer en tot snel.lees meer
Na Dia
Na Dia
2018-01-15T14:01:05+0000
Wij zijn heel hartelijk ontvangen en voelde ons op ons gemak op de cakesmash shoot van onze dochter. Wij kregen de... mogelijkheid om een foto met het gezin te maken en met haar broer. Leuke thema's en cakesmash taart erbij besteld en alles was boven verwachting. Ik zal fotolief zeker aanraden en zal zeer zeker terugkomen voor andere shoots. Ook hebben wij de foto's binnen een paar dagen ontvangen super snel. Bedankt Martine ��lees meer
Eline de Buck
Eline de Buck
2017-12-13T12:21:53+0000
Wij hebben genoten van de heerlijke ontspannen fotoshoot met ons pasgeboren mannetje bij Martine thuis! Het resultaat... van de foto's is helemaal super! We zijn er ontzettend blij mee!lees meer
Janine Groeneweg-Vermaat
Janine Groeneweg-Vermaat
2017-11-24T13:24:41+0000
Wat een supermooie newbornshoot heeft Martine gedaan met onze zoon Ralph! Ze heeft heel veel geduld en is erg lief en... niet te vergeten hele mooie foto’s! Echt een aanrader! ��lees meer
Saurabh Singh
Saurabh Singh
2017-11-07T18:19:25+0000
Letty Blokland
Letty Blokland
2017-11-02T15:29:34+0000
Colette Rodenburg
Colette Rodenburg
2017-11-01T18:47:13+0000
We hebben een generatie foto laten maken, en ik ben er super trots op! Zo fijn om met mijn oma van 91 jaar dit nog met... haar te mogen doen! We zijn er echt héél trots op!! Dank je wel Martine.lees meer
Aysun Uzak-Dogan
Aysun Uzak-Dogan
2017-10-17T20:02:18+0000
Afgelopen zaterdag een fotoshoot gehad. Martine is heel lief voor de kids! Heeft veel geduld en weet precies hoe ze de... kinderen op hun gemak kan stellen. Fotos binnen een paar dagen ontvangen. Ik was zeer vertast en Super blij met het resultaat!�lees meer
Angela Petrus
Angela Petrus
2017-10-11T17:24:10+0000
Martine heeft afgelopen weekend een familie fotoshoot op locatie gedaan voor de 75e verjaardag van oma! De foto’s zijn... weer geweldig geworden!! We zijn super blij met het eindresultaat en Oma is helemaal gelukkig met alle foto’s!! Fotolief is echt een aanrader voor iedereen die hele mooie foto’s wilt hebben en Martine is een erg leuke, enthousiaste en kundige fotograaf! Daarnaast is ze erg snel in het aanleveren van de foto’s! In mei hebben we al een newborn fotoshoot gedaan bij fotolief en wisten daarom direct bij wie we deze foto’s wilde laten maken! De volgende fotoshoot zullen we zeker weer bij fotolief doen!!lees meer
Saumya Bala
Saumya Bala
2017-10-03T13:35:10+0000
Wonderful experience... Martine clicked really beautiful cake smash pictures of my son. The photos were provided... earlier than expected. She is very professional. Highly recommended.lees meer
Anchala Jainandunsing
Anchala Jainandunsing
2017-10-03T09:35:52+0000
Afgelopen zaterdag een cake smash fotoshoot gedaan bij Martine. De shoot was erg relaxed en wat is Martine toch een... fijne vrouw. Zeer behulpzaam. En het resultaat was geweldig!!! Zeker een aanrader.lees meer
Fabiënne van Dijk-Ockeloen
Fabiënne van Dijk-Ockeloen
2017-09-14T18:33:28+0000
Afgelopen weekend hebben wij een familie fotoshoot laten maken, welke wij onlangs met cadeaubon van Foto-Lief cadeau... hebben gedaan aan onze moeder. Ondanks de regenbuien is het resultaat prachtig! Martine heeft engelengeduld ( 2 kinderen die niet tegelijk wilden meewerken) is lief en rustig en maakt echt hele mooie originele foto's. Wij komen zeker nog eens terug.lees meer
Sabrina Ockeloen
Sabrina Ockeloen
2017-09-14T18:23:04+0000
Van de week een familieshoot gehad bij FOTOlief. Ontzettend mooie foto's geworden. Zeker een aanrader.
Marjolein Meijer - van Dijk
Marjolein Meijer - van Dijk
2017-09-12T11:34:40+0000
Martine heeft bij ons een lifestyle zwangerschapsshoot en lifestyle newbornshoot gedaan. Van beide is het resultaat... super. Fijn dat je de tijd voor ons nam en ook let op de details. Vooral knap dat de newborn zo goed is gegaan, onze zoon was namelijk continue wakker en regelmatig ontevreden en huilerig. Bedankt voor je inspanning!lees meer
Danielle Houwaard
Danielle Houwaard
2017-09-08T21:27:09+0000
Zeer professioneel, maar toch met een persoonlijke aanpak en een prettige, rustige houding!
Nathalie de Geus - Visser
Nathalie de Geus - Visser
2017-09-06T13:20:17+0000
31/8 hadden wij onze newbornshoot, eerder als onze geplande afspraak omdat ons meisje eerder geboren was Na contact... gehad te hebben met Martine heeft zij gelijk een nieuwe afspraak gemaakt en die kon snel plaatsvinden � De shoot verliep heel rustig, geduldig en ons meisje werd met liefde behandeld! De foto's hadden wij snel binnen en ze zijn prachtig!�lees meer
Cindy van 't Hof
Cindy van 't Hof
2017-07-13T19:18:56+0000
Martine heeft op 7-7 onze bruiloft gefotografeerd. We zijn echt superblij met het resultaat! De foto's zijn erg... mooi! De fotoshoot was erg relaxed. We konden gewoon onszelf zijn. Tijdens de ceremonie hadden we niet eens door dat ze er was en we zagen achteraf leuke foto's waarvan we zeiden 'oh grappig, ik wist niet dat ze daar stond'. De hele dag verliep heel natuurlijk en vloeiend. We zagen dat Martine professioneel bezig was om de mooiste foto's te maken. Het leuke aan Martine is dat ze leuke situaties creëerde waardoor veel foto's heel natuurlijk en spontaan zijn geworden.lees meer
Saziye Erkoc
Saziye Erkoc
2017-06-09T09:23:33+0000
Wij hebben een generatie fotoshoot gehad bij Martine.. Super leuke herinneringen heeft ze voor ons vastgelegd..!!... Tijdens de fotoshoot vroeg oma om ook anders dan afgesproken op de foto te gaan, Martine heeft helemaal niet moeilijk gedaan en heeft alles gedaan waar oma om vroeg..!! Een week na de fotoshoot is oma overleden..! Wij hebben nu nog alleen leuke herinneringen aan haar over gehouden en hele mooie foto's.. Bedankt Martine voor de mooie foto's en je begrip..!! Je hebt echt de tijd voor ons genomen en ons een mooie herinnering gegeven.. ��lees meer
LingChau Low
LingChau Low
2017-04-23T21:38:01+0000
Vorige week een cakesmash gedaan met onze kleine. Helaas voelde ze zich die dag niet helemaal lekker en heeft ze geen... grote lach laten zien, maar toch hele leuke foto's! Juist leuk te laten zien dat ze niet altijd lachen. Martine is erg geduldig en stemde goed met mij af wat mijn wensen waren. Super bedankt en over een tijdje willen we een shoot met grote zus erbij!lees meer
Gerda Oldenburger
Gerda Oldenburger
2017-04-06T20:31:09+0000
Claudia de Wit
Claudia de Wit
2017-04-06T13:19:41+0000
Een newborn shoot gedaan, was echt heel leuk. Ze neemt echt de tijd en de rust voor de mooiste plaatjes. Mijn zoontje... is nu bijna 1 en ik heb al geboekt voor een cake smash shootlees meer
Marianne Vos
Marianne Vos
2017-04-06T12:34:48+0000
Jennifer Alice Joseva
Jennifer Alice Joseva
2017-03-29T07:45:21+0000
Jasmijn Hagenaars
Jasmijn Hagenaars
2017-02-09T12:39:19+0000
Karin Lagendijk
Karin Lagendijk
2017-01-19T09:25:52+0000
Vorige week zaterdag een zwangerschapsshoot bij Foto-lief gedaan. Ten eerste vonden we het erg fijn dat we het weekend... langs konden komen. Dit was de eerste keer dat ik en me vriend een fotoshoot deden. We waren beide eigenlijk toch wel beetje zenuwachtig maar de zenuwen verdwenen snel. Martine stelde ons op ons gemak en de foto's zijn echt super geworden!! We zijn der echt heel blij mee. Ik zou Foto-lief zeker aanraden bij iedereen die een fotoshoot overweegt :Dlees meer
Wendy de Jong-Monden
Wendy de Jong-Monden
2016-11-22T20:30:40+0000
Zwangerschapsshoot gedaan! Martine stelde ons op ons gemak en nam de tijd! Supermooie foto's en goed contact!... Aanrader!!!lees meer
Monique Beerenfenger-Deden
Monique Beerenfenger-Deden
2016-11-03T16:57:21+0000
Agnes Vliegenthart-Dickhoff
Agnes Vliegenthart-Dickhoff
2016-09-12T13:13:51+0000
Ik ben trots op Martine die zeer mooie foto's maakt, met heel veel liefde. Ze heeft de passie van haar vader geërfd en... de creativiteit van haar oma Gerry. Ben erg blij dat ze van deze passie haar werk maakt.�lees meer
Muriel van Brenk
Muriel van Brenk
2016-09-06T12:44:36+0000
Voor de achterkant van mijn boek 'Nou ja zeg!' Openhartige verhalen over het leven zocht ik een professionele... fotograaf. Iemand die me op mijn gemak kon stellen én die aanvoelde hoe ik het beste tot mijn recht kon komen. Zo kwam ik bij Fotolief uit. Martine wist gelijk wat bij me paste en gaf me goede adviezen over kleding en poses. Tijdens de fotoshoot wist ze me op mijn gemak te stellen. Ik ben blij met het resultaat en ook dat het op korte termijn geregeld kon worden. Dankjewel.lees meer
Leonie van Neck - Mantel
Leonie van Neck - Mantel
2016-07-31T15:14:13+0000
Onze loveshoot is echt heel leuk geworden. Erg vrolijk en spontane shoot met Martine. Leuke ideeen, mooie omgeving en... veel variatie in de achtergronden. Ik zou haar zeker aanraden aan vrienden en familie voor fotografie bij een gebeurtenis die je wilt vereeuwigen!lees meer
Suz Anne
Suz Anne
2016-06-23T12:16:10+0000
Martine wist mijn dochter goed op haar gemak te stellen en flink te laten lachen. Daardoor heb ik er hele mooie en... leuke foto's aan over gehouden. Ik zou FOTOlief daarom aan iedereen willen aanbevelen en zal er zeker zelf ook nog eens komen.lees meer

FOTOlief: fotografie van bijzondere momenten

De gebeurtenissen van vandaag zijn de herinneringen van morgen... Foto’s maken deze herinneringen levendig. Ze brengen je weer even terug bij dát moment. Een bruiloft, een zwangerschap, een pasgeboren baby, een eerste verjaardag; allemaal bijzondere momenten die je bij FOTOlief professioneel laat vastleggen voor later.