• +31 6 24226977
  • martine@foto-lief.nl

Newbornfotografie

De kleinste handjes en voetjes

Newbornfotograaf newbornshoot FOTOlief Barendrecht Rotterdam

Portfolio zien? Klik op de foto.

Reserveer nu

Wat leuk dat jullie een kindje verwachten en interesse hebben in newbornfotografie! De eerste weken na de geboorte groeit jullie baby het snelst. Met een newbornshoot heb je een mooie herinnering aan die bijzondere periode waarin jullie kindje op zijn kleinst en puurst was.

Begin 2016 volgde ik een workshop newbornfotografie bij Brenda Olie en sindsdien heb ik al meer dan 40 newborns voor mijn lens gehad!

Bij je thuis
Thuis foto’s laten maken is natuurlijk het fijnste. Bij newbornfotografie zet ik de mobiele studio bij jullie thuis op, zodat jullie de deur niet uit hoeven. Het enige wat ik nodig heb is een ruimte van ongeveer 2,5×2,5 meter in de buurt van een raam zonder direct zonlicht. Ik maak namelijk foto’s bij daglicht. Heb je thuis geen ruimte voor de mobiele studio, dan kun je altijd bij FOTOlief langs komen. Dan richt ik namelijk mijn ruime en lichte huiskamer in als studio. Ook een newborn lifestyleshoot is mogelijk bij je thuis.

Soorten newbornshoots
Ik hou van pure newbornfotografie, dus gewoon liggend op rug, zij of buik en met oog voor details als handjes en voetjes. Ik gebruik hierbij vooral props in lichte en natuurlijke kleurtinten, zie de foto’s in het portfolio. Ook maak ik gebruik van een witte of zwarte achtergrond om foto’s met broertjes of zusjes of van jullie als gezinnetje te maken.

Hou je niet van geposeerde newbornfotografie? Dan is een newborn lifestyleshoot, waarbij ik alle bijzondere kraammomenten vastleg (badje, aankleden, voeding, knuffelen, slapen, etc.), een mooi alternatief! Meer informatie over lifestylefotografie vind je hier. Een combinatie kan natuurlijk ook!

De beste periode
Het liefst fotografeer ik newborns in de tweede of uiterlijk derde week na de geboorte, omdat ze dan vaak nog veel slapen en gemakkelijker te poseren zijn. Een newbornshoot is mogelijk tot de leeftijd van ongeveer vier weken, maar de kans dat je baby rustig slaapt en zich mooi laat poseren wordt steeds kleiner naarmate je langer wacht. Als je een newbornshoot boekt, zet ik de uitgerekende datum in mijn agenda. Vervolgens nemen jullie zo snel mogelijk na de geboorte contact op om de fotoshoot in te plannen.

TIP: Wist je dat ik ook foto’s maak voor geboortekaartjes? Een shoot voor een geboortekaartje is eigenlijk een korte newbornshoot op dag twee of drie na de geboorte, waarbij ik jullie en jullie kindje zo min mogelijk belast. Ik kan zelfs naar het geboortehotel komen als het nodig is. Vantevoren kiezen jullie in welke setting ik jullie kleintje ga fotograferen en deze spullen neem ik mee. Dezelfde (of uiterlijk de volgende) dag ontvang je vijf digitale foto’s die je kunt gebruiken voor het geboortekaartje. De kosten voor een geboortekaartje fotoshoot bedragen € 89,-. Mail naar martine@foto-lief.nl als je meer wilt weten. En kijk voor unieke geboortekaartjes eens op www.marsanda.nl.

Voorbereiding
Zorg dat de temperatuur aangenaam is in de kamer waar ik ga fotograferen, het liefst rond de 25 graden. De kachel kun je het best ongeveer een uur van tevoren al hoger zetten. Verder is het handig als je kindje net zijn buikje vol heeft als ik kom en met alleen losjes een luier om en sokjes aan gewikkeld is in een warme doek.

En verder
Tijdens de fotoshoot neem ik rustig de tijd om verschillende settings te creëren. Ik ben gemiddeld zo’n anderhalf tot twee uur bezig. Binnen een week na de fotoshoot ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je een selectie van de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via een downloadlink. Fotoproducten kun je in hoge kwaliteit bestellen via FOTOlief. Dan heb je altijd een tastbare herinnering!

Reserveer nu

Portfolio
Prijzen
10 heldere afspraken

FOTOlief: fotografie van bijzondere momenten

De gebeurtenissen van vandaag zijn de herinneringen van morgen... Foto’s maken deze herinneringen levendig. Ze brengen je weer even terug bij dát moment. Een bruiloft, een zwangerschap, een pasgeboren baby, een eerste verjaardag; allemaal bijzondere momenten die je professioneel wilt laten vastleggen voor later.