• +31 6 24226977
  • martine@foto-lief.nl

10 heldere afspraken

10 heldere afspraken bij FOTOlief

Als je een fotoshoot boekt bij FOTOlief, ga je automatisch akkoord met de 10 afspraken hieronder.

1 – Copyright
Op de foto’s gemaakt door FOTOlief (Martine de Kluiver) rust copyright. Je mag de afgenomen foto’s in privékring onbeperkt gebruiken. De foto’s mogen niet zonder toestemming van FOTOlief voor andere doeleinden of door derden worden gebruikt, zoals in een tijdschrift of bij een fotowedstrijd. Ook mag je de foto’s niet bewerken.

2 – Publicatie op social media
Gebruik van de foto’s op social media mag met de vermelding dat de foto’s gemaakt zijn door FOTOlief. Je bent altijd vrij om berichten van FOTOlief te delen of om jezelf erin te taggen (leuk zelfs!).

3 – Levering
Alle foto’s worden bewerkt naar stijl en smaak van FOTOlief. Binnen een week (tenzij anders afgesproken) ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s binnen een week digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via een downloadlink (WeTransfer – let op: download blijft één week beschikbaar). Onbewerkte foto’s (RAW-bestanden) worden nooit geleverd en zijn niet te koop. Fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums kun je in hoge kwaliteit bestellen via FOTOlief.

4 – Verzetten
Is je kind of ben jij zelf ziek? Meld dit dan zo snel mogelijk, het liefst een dag voor de fotoshoot (bij cakesmash fotoshoots twee dagen van tevoren i.v.m. bereiding van het taartje). Het is geen probleem om de fotoshoot te verzetten. Hetzelfde geldt als ik zelf ziek ben. Ik laat het je waar mogelijk een dag van tevoren weten en dan maken we een nieuwe afspraak. Voor newbornfotografie maak ik al een nieuwe afspraak als ik flink verkouden ben. Alles voor de veiligheid van jouw kindje! Bij trouwfotografie zorg ik voor een professionele vervanger als ik ziek ben.

5 – Annuleren
Tenzij anders afgesproken, is het niet mogelijk de fotoshoot te annuleren. Een geldige annulering is bijvoorbeeld het geval bij ernstige ziekte of overlijden van een van de personen waarvoor de boeking gedaan werd. Bij een ongeldige annulering worden er annuleringskosten van €30,- in rekening gebracht.

6 – Betaling
Betalen kan contant (graag gepast) op de dag van de fotoshoot. Wil je het bedrag liever overmaken, dan kan dat vooraf op rekeningnummer NL15 KNAB 0256 8798 85 op naam van FOTOlief o.v.v. naam en datum fotoshoot. Zonder betaling ontvang je geen foto’s. Voor cakesmash fotoshoots vraag ik een kleine aanbetaling van €20,- voor het taartje die twee werkdagen voor de fotoshoot overgemaakt moet zijn. Voor trouwfotografie geldt een aanbetaling van 25% die binnen 14 dagen na reserveren van de trouwdatum overgemaakt moet zijn. Het restantbedrag betalen jullie vervolgens 14 dagen voor jullie trouwdag. Als jullie fotoproducten via FOTOlief bestellen, dan dien je deze eerst te betalen voordat ik de bestelling plaats.

7 – Promotie
Bij het boeken van de fotoshoot ga je ermee akkoord dat FOTOlief de gemaakte foto’s mag gebruiken op de website, Facebook, Instagram en andere promotiedoeleinden. Ik plaats de foto’s online met een watermerk. Wanneer je niet wilt dat ik foto’s gebruik, dan hoor ik dit graag bij de boeking.

8 – Aansprakelijkheid
FOTOlief doet er alles aan om de fotoshoot naar wens te laten verlopen. Heb je speciale wensen? Laat dit zoveel mogelijk van tevoren weten. Als je tijdens de fotoshoot ergens mee zit, bespreek dit dan direct. Je kunt FOTOlief achteraf niet aansprakelijk stellen voor het niet voldoen aan bepaalde verwachtingen. FOTOlief is ook niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke spullen (bij thuisreportages) en voor allergische reacties als gevolg van gebruikte materialen. Uiteraard doe ik er alles aan om incidenten te voorkomen en zonodig op te lossen.

9 – Garantie en nabestellen
Ik garandeer je de beste kwaliteit foto’s en via FOTOlief bestelde fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums. Voor de kwaliteit van fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums die je bestelt bij andere aanbieders dan FOTOlief kan ik helaas geen garantie geven. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct opslaan en bewaren van de ontvangen foto’s. FOTOlief bewaart de gemaakte foto’s maximaal een half jaar. Binnen deze termijn is het mogelijk foto’s, fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums na te bestellen.

10 – Winacties en cadeaubonnen
FOTOlief geeft soms minishoots en cadeaubonnen weg via Facebook. Als winnaar kun je binnen veertien dagen contact opnemen om de minishoot in te plannen of de cadeaubon te claimen. Bij een minishoot krijg je standaard drie foto’s gratis als dank dat ik de foto’s in mijn portfolio mag gebruiken. Extra foto’s kun je kiezen tegen een meerprijs. Het is niet mogelijk de geplande gewonnen minishoot te verzetten of uit te keren in geld. Gewonnen cadeaubonnen kun je binnen een half jaar gebruiken voor een fotoshoot naar keuze. Aangekochte cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig.

FOTOlief: pure en spontane fotografie van alles wat met liefde en familie te maken heeft!