• +31 6 24226977
  • martine@foto-lief.nl

10 heldere afspraken

10 heldere afspraken bij FOTOlief

Als je een fotoshoot boekt bij FOTOlief, ga je akkoord met de 10 afspraken hieronder.

1 – Copyright
Op de foto’s gemaakt door FOTOlief (Martine de Kluiver) rust copyright. Je mag de afgenomen foto’s in privékring onbeperkt gebruiken. De foto’s mogen niet zonder toestemming van FOTOlief voor andere doeleinden of door derden worden gebruikt, zoals in een tijdschrift of bij een fotowedstrijd. Ook mag je de foto’s niet bewerken.

2 – Publicatie op social media
Gebruik van de foto’s op social media mag met de vermelding dat de foto’s gemaakt zijn door FOTOlief. Je bent altijd vrij om berichten van FOTOlief te delen of om jezelf erin te taggen.

3 – Levering
Alle foto’s worden bewerkt naar stijl en smaak van FOTOlief. Binnen een afgesproken termijn (enkele dagen tot maximaal twee weken) ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waar je een selectie van de gemaakte foto’s in lage resolutie en met een watermerk kunt bekijken. Je kunt hier de mooiste foto’s uitkiezen. Wil je meer foto’s hebben dan in het afgesproken pakket zitten? Dat kan tegen een meerprijs. Vervolgens ontvang je de gekozen foto’s binnen een week digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via WeTransfer (let op: download blijft één week beschikbaar). Bij cakesmash fotoshoots en trouwfotografie ontvang je binnen een afgesproken termijn een minimumaantal foto’s digitaal in hoge resolutie en zonder watermerk via WeTransfer. Onbewerkte foto’s (RAW-bestanden) worden nooit geleverd en zijn niet te koop. Fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums kun je in hoge kwaliteit bestellen via FOTOlief.

4 – Verzetten
Is je kind of ben jij zelf ziek? Meld dit dan zo snel mogelijk, het liefst een dag voor de fotoshoot (bij cakesmash fotoshoots twee dagen van tevoren i.v.m. bereiding van het taartje). Het is geen probleem om de fotoshoot te verzetten. Hetzelfde geldt als ik zelf ziek ben. Ik laat het je waar mogelijk een dag van tevoren weten en dan maken we een nieuwe afspraak. Voor newbornfotografie maak ik al een nieuwe afspraak als ik flink verkouden ben. Alles voor de veiligheid van jouw kindje! Bij trouwfotografie zorg ik voor een professionele vervanger als ik ziek ben.

5 – Annuleren
Tenzij anders afgesproken, is het niet mogelijk de fotoshoot te annuleren. Een geldige annulering is bijvoorbeeld het geval bij ernstige ziekte of overlijden van een van de personen waarvoor de boeking werd gedaan. Bij een ongeldige annulering worden er annuleringskosten van € 30,- in rekening gebracht.

6 – Betaling en aanbetaling
Betalen kan contant (graag gepast) op de dag van de fotoshoot. Wil je het bedrag liever overmaken, dan kan dat vooraf op rekeningnummer NL15 KNAB 0256 8798 85 op naam van FOTOlief o.v.v. naam en datum fotoshoot. Zonder betaling ontvang je geen foto’s. Voor cakesmash fotoshoots vraag ik een kleine aanbetaling van € 20,- voor het taartje die twee werkdagen voor de fotoshoot overgemaakt moet zijn. Voor trouwfotografie geldt een aanbetaling van 25% die binnen 14 dagen na reserveren van de trouwdatum overgemaakt moet zijn. Pas na de aanbetaling is de gereserveerde datum definitief. Het restantbedrag betalen jullie vervolgens uiterlijk twee werkdagen voor jullie trouwdag. Als je fotoproducten via FOTOlief bestelt, dan dien je deze eerst te betalen voordat ik de bestelling plaats.

7 – Privacy
FOTOlief gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb ik bijgevoegde privacyverklaring opgesteld. Om anderen te informeren over mijn werk deel ik regelmatig foto’s op mijn website en social media. Ik deel nooit foto’s zonder toestemming en vind het belangrijk om jouw wensen omtrent het wel of juist niet delen van foto’s te respecteren. Als ik foto’s mag delen, dan gebruik ik een watermerk. In het toestemmingsformulier kun je je wensen omtrent het delen van foto’s aangeven. Je kunt altijd terugkomen op je beslissing.

8 – Aansprakelijkheid
FOTOlief werkt veilig en hygiënisch en doet er alles aan om de fotoshoot naar wens te laten verlopen. Heb je speciale wensen? Laat dit zoveel mogelijk van tevoren weten. Als je tijdens de fotoshoot ergens mee zit, bespreek dit dan direct. Je kunt FOTOlief achteraf niet aansprakelijk stellen voor het niet voldoen aan bepaalde verwachtingen, zoals een kind dat lacht op de foto. Kinderen zijn nu eenmaal onvoorspelbaar in hun doen en laten. FOTOlief is ook niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke spullen en voor allergische reacties als gevolg van gebruikte materialen. Kom je naar de studio, dan is het handig om te weten dat er in huis een kat en hond aanwezig zijn.

9 – Garantie en nabestellen
Ik garandeer je de beste kwaliteit foto’s en via FOTOlief bestelde fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums. Voor de kwaliteit van fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums die je bestelt bij andere aanbieders dan FOTOlief kan ik helaas geen garantie geven. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct opslaan en bewaren van de ontvangen foto’s. FOTOlief bewaart de gemaakte foto’s in beginsel een half jaar. Binnen deze termijn is het mogelijk foto’s, fotoafdrukken, fotoproducten en fotoalbums na te bestellen.

10 – Winacties en cadeaubonnen
FOTOlief geeft soms minishoots (ter portfolio-uitbreiding) en cadeaubonnen weg via Facebook. Als winnaar kun je binnen veertien dagen contact opnemen om de minishoot in te plannen of de cadeaubon te claimen. Bij een minishoot krijg je standaard drie foto’s gratis als dank dat ik de foto’s in mijn portfolio mag gebruiken. Extra foto’s kun je kiezen tegen een meerprijs. Het is niet mogelijk de geplande gewonnen minishoot te verzetten of uit te keren in geld. Gewonnen cadeaubonnen kun je binnen een half jaar gebruiken voor een fotoshoot naar keuze.

Aangekochte cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig. Hierbij geldt wel dat eventuele reis- en parkeerkosten (indien van toepassing en niet reeds door gever voldaan) en eventuele prijsstijgingen bijbetaald dienen te worden. Aangekochte cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld. Inwisselen voor andere fotopakketten is wel mogelijk. De waarde wordt dan verrekend; een bijbetaling voor duurdere pakketten of extra digitale foto’s/fotoproducten bij goedkopere pakketten.

FOTOlief: fotografie van bijzondere momenten

De gebeurtenissen van vandaag zijn de herinneringen van morgen... Foto’s maken deze herinneringen levendig. Ze brengen je weer even terug bij dát moment. Een bruiloft, een zwangerschap, een pasgeboren baby, een eerste verjaardag; allemaal bijzondere momenten die je bij FOTOlief professioneel laat vastleggen voor later.